16 مرداد 1400 - 10:51 شناسه خبر: 14450 نسخه چاپی

مدیرعامل اتحادیه سراسری ماهیان سردآبی اعلام کرد:

کاهش ۲۵ هزار تنی تولید ماهی قزل آلا در پی ترس از ادامه خشکسالی

 کاهش ۲۵ هزار تنی تولید ماهی قزل آلا در پی ترس از ادامه خشکسالی  مدیرعامل اتحادیه سراسری ماهیان سردآبی اعلام کرد:
مدیرعامل اتحادیه سراسری ماهیان سردآبی از کاهش ۲۵ هزار تنی تولید ماهی قزل آلا در کشور در پی ترس از ادامه سال خشک خبر داد.

به گزارش «پایگاه خبری کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران» به نقل ار ایلنا،آرش نبی زاده  با بیان اینکه پیش بینی ما بدتر شدن شرایط تولید در بخش تولید ماهیان سردآبی است، اظهار کرد: گزارشات هواشناسی نشان از ادامه کم بارشی در سالجاری دارد و این امر ترس و نگرانی در بین پرورش دهندگان آبزیان به ویژه ماهی قزل آلا ایجاد کرده است. وی ادامه داد: ترس از  ادامه کم آبی و بدتر شدن شرایط منابع آبی موجب شده پرورش دهندگان قزل آلا اقدام به کاهش تولید کنند. 

  نبی زاده میزان کاهش تولید ماهی قزل آلا در سالجاری را تا ۲۵ هزار تن اعلام کرد. وی یادآور شد: تولید سالانه ماهی قزل آلا ۱۳۵ تا ۱۴۰ هزار تن است که امسال مقدار آن بیش از ۱۱۰ هزار تن نخواهد شد. نبی زاده همچنین افزایش هزینه‌های تولید ماهی خبر داد ‌و گفت: هزینه‌های تولید از جمله خوراک ماهی افزایش داشته به نحوی که قیمت تمام شده هر کیلوگرم ماهی قزل آلا با در نظر گرفتن سود تولید کننده از ۴۸ هزار تومان به ۵۸ هزار تومان افزایش داشته است. 

 وی تصریح کرد: در استان‌ها با تولید کمتر، این قیمت‌ها به بالا ۶۰ هزار تومان نیز رسیده است. نبی زاده با انتقاد از عدم حمایت برابر از بخش های مختلف بخش کشاورزی، اظهار کرد: عدم حمایت برابر موجب شده امکان رقابت از بخشی گرفته و در بخش دیگه فساد ایجاد شود. وی نمونه نابرابری در حمایت بی‌حد از صنعت پرورش مرغ و رها کردن صنعت پرورش آبزیان عنوان کرد. 

نبی زاده گفت: این عدم حمایت برابری موجب شد تولیدکنندگان آبزیان در یک بازار غیررقابتی و ناعادلانه قرار بگیرند. مدیرعامل اتحادیه سراسری ماهیان سردآبی خواستار حذف ارز ۴۲۰۰ تومان و قیمت گذاری دستوری برای ایجاد بازار رقابتی در بین بخش‌های تولید بخش کشاورزی شد. نبی زاده معتقد است؛ توسعه تولید در یک بازار سالم اتفاق می‌افتد و بازار سالم بازاری است که در آن عرضه و تقاضا شرایط را تعیین می‌کند نه دستور و تحمیل قیمت! وی افزود: سیاست‌های غلط حمایتی و دستوری ما را در بازار جهانی نیز تضعیف کرده است.